23-07-2024

Van fitness naar Leefstijlclub en erkend Preventiecentrum

Fitnesscentra zijn de leefstijl- en preventiecentra van de toekomst, dat is de visie van EFAA, Leefstijlclub, Fit4Life en SLIM4FIT. Daarom hebben deze partijen de koppen bij elkaar gestoken om sportcentra die zich willen versterken als leefstijlclub en preventiecentrum, te ondersteunen.

Wil jij als fitness ondernemer meer betekenen voor leden en jezelf positioneren als expertise centrum voor een duurzame gezonde leefstijl? Dan helpen we je graag. We bieden je namelijk de mogelijkheid om in relatief korte tijd uit te groeien tot NL Actief erkend Preventiecentrum, Leefstijlclub Healthy Lifestyle, Healthy Ageing steunpunt en Fit4Life centrum!

Kansen op gebied van preventie, vitaliteit en leefstijl

Leefstijl en preventie worden steeds belangrijker. Maar hoe je dat als club aanpakt, blijkt in de praktijk een uitdaging. Daarom hebben Leefstijlclub, EFAA opleidingen, Slim4Fit en Fit4Life hun krachten gebundeld om jouw fitnesscentrum te transformeren van Fitnessclub naar Leefstijlclub van de toekomst.

NL Actief erkend preventiecentrum

NL Actief begeleidt je persoonlijk om NL Actief erkend Preventiecentrum te worden. Twee trainers worden opgeleid tot 4+ Bewegingsdeskundige. Van daaruit kun je deelnemen aan bijvoorbeeld het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) van de gemeente, nieuwe doelgroepen aantrekken en de samenwerking aangaan met professionals uit zorg en welzijn.

Optimalisatie van kwaliteit en retentie

Aan de hand van een compact stappenplan word je ondersteund om de meest belangrijke processen op het gebied van kwaliteit en de optimalisatie van retentie in kaart te brengen, te protocolleren en te implementeren.

Team expertise ontwikkeling fitness, leefstijl en preventie

Je krijgt toegang tot een eigen leeromgeving, vol met diverse opleidingen op het brede gebied van fitness, leefstijl en preventie om de deskundigheid binnen het team te vergroten en jouw visie met het team te delen.

Team expertise ontwikkeling Artificiële Intelligentie (AI)

Je krijgt toegang tot een eigen leeromgeving, met 5 modules over AI, waaronder kennismaken met AI, kennismaken met ChatGPT, AI en ChatGPT voor de fitnessbranche, AI en ChatGPT voor de Fitnesstrainer en AI en ChatGPT voor de ondernemer/manager.

SWITCH leefstijl inspiratie/bewustwording programma’s

Bewustwordingsprogramma’s Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH voor nieuwe leden, bestaande leden en om aan bedrijven aan te bieden.

Nationale SWITCH leefstijl campagnes

Voor elk SWITCH programma wordt een afzonderlijke campagne aangereikt voor positionering en ledenwerving.

Fit4Life, medisch wetenschappelijk onderbouwd programma

Ook ontvang je toegang tot Fit4Life, hét medisch wetenschappelijk onderbouwd vitaliteitsprogramma van dokter Stefan van Rooijen. Twee van jouw medewerkers worden opgeleid tot Fit4Life-coach, waarna je het programma kunt aanbieden richting leden, nieuwe doelgroepen inwoners en de werknemers van bedrijven.

Vitaliteitsprogramma bedrijven

Je krijgt een kant en klaar bedrijfsvitaliteitsprogramma voor bedrijven met aandacht voor voeding, beweging, mindset en stressmanagement. 100% online aan te bieden of in combinatie met workshops, bedrijfsfitness en/of coaching.

SLIM-regeling – subsidiabele onderdelen

Jij kiest als ondernemer uit de hierboven genoemde mogelijkheden. Kiest je allereerst ervoor om Erkend preventiecentrum te worden, dan word je kosteloos begeleid door NL Actief in dat proces. Voor de optimalisatie van je kwaliteit en retentie en de expertise optimalisatie van je team, bestaat de mogelijkheid om SLIM-subsidie aan te vragen.

Voor het vergroten van de deskundigheid binnen jouw team en de ondernemers/ managers ondersteuning op gebied van kwaliteit en retentie, maken we gebruik van de SLIM-regeling.

Een SLIM-aanvraag kunnen we namens jouw club indienen als je niet eerder gebruik hebt gemaakt van de SLIM-regeling en jouw team uit minimaal 10 personen bestaat. Als de aanvraag wordt goedgekeurd ontvang je een opleidings- en ontwikkelplan. Vervolgens helpen we je met de realisatie daarvan.

Voor de implementatie van de SWITCH programma’s, campagnes, bedrijven vitaliteitsprogramma en/of het Fit4Life programma, wordt een maandelijkse bijdrage gevraagd.  Meld je aan om er persoonlijke toelichting over te krijgen.

Ben je al preventiecentrum?

Als je al NL Actief erkend preventiecentrum bent, dan kan je meteen aan de slag met de tweede en derde stap:

  • Optimalisatie van kwaliteit en retentie
  • Team expertise ontwikkeling fitness, leefstijl en preventie

Deze twee stappen zijn subsidiabel en als je voor 15 augustus reageert, kunnen we samen met SLIM4FIT je subsidie aanvraag voorbereiden.

Meteen met de leefstijl/SWITCH programma’s voor je leden, nieuwe leden en bedrijven aan de slag?

Wil je meteen de stap maken om de SWITCH programma’s en/of het Fit4Life programma aan je leden en in de regio/aan bedrijven aan te bieden, neem dan meteen contact op met info@leefstijlclub.nl voor persoonlijke toelichting.

Aanmeldingen voor 15 augustus 2024

Grijp nu de unieke kans om met de eerste (gratis) stap voor jouw club te maken naar erkend Preventiecentrum, laat de subsidie voor je aanvragen en wordt nog dit jaar een leefstijlclub voor de toekomst.

Wil je werk maken van de transitie van Fitnessclub naar Leefstijlclub en Preventiecentrum? Mail naar info@leefstijlclub.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO