05-10-2024

De Life Management formule voor een gezond gewicht!

Gezond afvallen is voor veel mensen een enorme uitdaging, met name omdat er zoveel zogenaamde oplossingen aangeboden worden, waarvan slechts een zeer klein percentage echt effectief is op lange termijn. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan over de effectiviteit van interventies om obesitas aan te pakken en als je die kennis combineert met de inzichten die we vanuit onze geschiedenis aangereikt krijgen, dan ontstaat er een formule, de Life Management formule! De Life Management formule richt zich op een holistische aanpak van gezondheid en een leefstijl aanpak van overgewicht. Met als resultaatdoelstellingen, een gezonder gewicht, een gezonder lijf en duurzaam effect.

De Life Management Formule luidt als volgt: Insulinemanagement + cortisolmanagement + mindsetmanagement = optimale preventie, gezondheidsbevordering en optimaal mentaal vermogen. De formule benadrukt drie essentiële factoren voor optimale gezondheid en preventie maar ook een effectieve formule voor gezond afvallen. Hier kort omschreven waarom:

  1. Insulinemanagement: Insuline speelt een sleutelrol bij de regulatie van bloedsuikerspiegel en vetopslag. Wanneer je lichaam te veel insuline produceert (door bijvoorbeeld een dieet rijk aan snelle suikers), kan dit leiden tot insulineresistentie en gewichtstoename. Het beheersen van je insulineniveaus door gezonde voeding en beweging, sporten en spiertraining, helpt bij het voorkomen van overmatige vetopslag en zorgt ervoor dat je lichaam efficiënt omgaat met energie. Dit maakt afvallen gezonder en duurzamer.
  2. Cortisolmanagement: Cortisol is het "stresshormoon" en heeft directe invloed op je vetstofwisseling. Chronisch verhoogde cortisolspiegels kunnen leiden tot vetopslag, vooral rond de buikstreek, en ook je insulinegevoeligheid verminderen. Door stressmanagementtechnieken kun je je cortisolniveaus beheersen, wat cruciaal is voor gezond gewichtsverlies en het voorkomen van chronische ziekten.
  3. Mindsetmanagement: Veel mensen hebben de onderdelen van het eerste gedeelte van deze formule nooit geleerd, maar wel andere, ongewenste en ziekmakende patronen. Dan komt mindsetmanagement om de hoek kijken. Een gezonde mindset is namelijk essentieel voor gedragsverandering. Zonder een bewuste mindset kan afvallen moeilijk worden volgehouden. Het aanpakken van beperkende overtuigingen, het stellen van realistische doelen en jezelf motiveren spelen een grote rol in het succesvol aanpassen van je levensstijl. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen gewicht verliest, maar ook je nieuwe gezonde gewoonten op lange termijn volhoudt.

Door deze drie aspecten te combineren, creëer je een holistische aanpak waarbij je fysiek en mentaal in balans komt en blijft, wat leidt tot optimale gezondheid, preventie van ziektes en een gezond en duurzaam gewichtsverlies.

Wil je meer weten over de life management formule, kijk op;

https://portal.leefstijlclub.nl/page/c/life-management-formule

en op

https://portal.leefstijlclub.nl/page/c/het-life-management-project

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

Opleidingsadvies nodig?

Vul de opleidingen keuze scan in en wij helpen je verder.

DOE DE KEUZE SCAN

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO